.

.

Прстен Пловер. ОдПтиците На Америка

Прстен Пловер. ОдПтиците На Америка

Оценка на стоката:

DEN 559.84
Достапност
Производот е достапен

Литографија печатена во боја, на фина рачно изработена хартија Одлична состојба. Во 1971 година, користејќи го најверниот достапен метод за печатење, најдобрите материјали и најспособните занаетчии на нивна возраст, Амстердамската фирма На Театарот Орбис Терарум Дооел. со Џонсон Препечати Корпорацијата На Њујорк, тргна да го произведе најдоброто можно ограничено издание факсимил на најголемата книга за птици некогаш отпечатена : хавелското издание на добро саканите "Птици На Америка" на Џон Џејмс Одубон."Кураторите На Музејот На Тејлер Во Холандија ја направија својата копија од оригиналното дело достапна за употреба како модел. Оригиналното издание на Хавел беше објавено на рачно изработена партал хартија и издавачите беа утврдени дека хартијата на нивното издание треба да одговара на оригиналот. Незадоволни од комерцијално достапните трудови, тие се обратија до традиционалните производители На хартија Г.Шут И Зонен (основана во 1625 година), кои, користејќи 100% неизбелени памучни партали, можеа да произведат ткаена хартија со највисок квалитет, при што секој лист носи воден печат уникатен за изданието : г. Шут И Зонен [јуниор монограм] Одубон [от монограм]. Издавачите и нивниот тим ја завршија својата задача доцна во 1972 година и резултатите од овие трудови беа љубезно познати како "Амстердам Одубон."250 примероци беа објавени и продадени со претплата, со достапни плочи врзани или неврзани.

Декларирани спецификации

Комплементите на стоката